Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
Neodoljiva velika punjena buhtla: Ukusna i sočna poslastica za bilo koju prigodu
Uživat ćete u ovoj velikoj, punjenoj, mirisnoj i mekanoj buhtli.
Sastojci:
- 30 g kvasca
- 300 ml mlake vode
- 1 žlica šećera
- kockica maslaca
- 600 g brašna
- pekmez po želji
- malo mrvljenih oraha
- korica limuna
- sol
Priprema:
Rastopite kvasac s mlakom vodom i šećerom. Dodajte ostatak vode, maslac, brašno, sol i koricu limuna te zamijesite srednje glatko tijesto. Ostavite da odstoji pola sata pa ga podijelite na dva jednaka dijela.
Razvaljajte prvi veličine okruglog pleha (24 cm) i premažite pekmezom. Možete ih malo posuti mrvljenim orasima i dodazi šljive iz slatkog.
Razvijte drugi dio pa nečim manjim okruglim izvadite sredinu i stavite preko prvog u plehu.
Pokrijte folijom da naraste pa premažite stranice uljem i pecite na 200 stupnjeva oko 40 min.
Savjet:
Kada režete krug u sredini, neka bude što manji pa će buhtla biti bolja. Također, sredinu tijesta koju izvadite, premažite pekmezom i uvijte u kiflu pa izrežite s buhtlom.