Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
NEODOLJIVO MEKAN KOLAČ S PEKMEZOM! Ovu jednostavnu slasticu morate isprobati!
Jednostavni i brzi recepti idealni su za ovo ljetno vrijeme, a ako vam nije do kompliciranih slastica, danas vam donosimo recept za jedan odličan kolač čija je baza – pekmez!
Često ga u svojim kućanstvima imamo u izobilju, pa nije loše da ga povremeno iskoristimo i kao nadjev za slastice.
Sastojci
- 1 jaje
- 150 ml tekućeg jogurta
- 50 ml slatkog vrhnja
- 100 g glatkog brašna
- 1 žlica škrobnog brašna (gustina)
- 1 vanilij šećer
- 2-3 kapi arome limuna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 5-6 žlica smeđeg šećera
- 1 velika žlica margarina ili maslaca
- 5-6 žlica domaćeg pekmeza (za punjenje)
Jaje istucite sa šećerima, dodajte margarin, jogurt i slatko vrhnje. Umiješajte brašno s praškom, dodajte aromu. Sve izmutite mikserom ili dobro promiješajte.
Izlijte pola smjese u manji, duguljsti nauljeni pleh i pecite 10 minuta na 180°C, zatim izvadite i malom žlicom stavljajte pekmez (ne namazati, nego staviti pekmez), zatim malo razmaka i tako po cijelom biskvitu.
Prelijte ostakom smjese i pecite još 20 minuta. Mlaki kolač posipajte šećerom u prahu i ukrasite po želji.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle