Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Neobičan sastojak zbog kojeg ćete se ‘ubijati’ u čupavcima
Neobično, a opet tako ukusno.
Teško je pronaći hrvatsku obitelj u kojoj dio tradicije nije biskvit preliven čokoladom i uvaljan u kokos. Pogađate, riječ je o dobrom starom čupavcu kojega malo tko može odbiti. Jednostavnom receptu sa samo jednim trikom možete odjenuti posve novo ruho te njime oduševiti ukućane.
Sastojci
- 4 šalice brašna
- 4 jaja
- 2 šalice šećera
- 2 šalice ulja
- 2 jogurta
- prašak za pecivo
- višnje (po želji)
- 400 g čokolade
- 4 dcl mlijeka
- 400 g kokosa
Priprema
Za početak odvojite žumanjke od bjelanjaka. Sljedeći korak jest taj da brašno, jogurt, ulje, šećer, žumanjke i prašak za pecivo izmiksate te na koncu lagano umutite snijeg od bjelanjaka. Pleh nauljite, pobrašnite i dodajte smjesu za biskvit. U nju dodajte očišćene višnje i pecite na 180 stupnjeva 40 minuta. Otopite čokoladu s mlijekom. Za to vrijeme ohladite biskvit, izrežite na kockice i umočite u otopljenu čokoladu te uvaljajte u kokos.
Uživajte!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava