Dnevno.hr

NEDJELJNI RUČAK IZ BAKINE KUHINJE: Mljeveno meso s krumpirom

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ovo jelo koje nas poput čarolije vraća u djetinjstvo, idealno je za katolički obiteljski ručak.

Sastojci:

  • 40 dkg miješanog mljevenog mesa (svinjetina-junetina)
  • 6 većih krumpira
  • 2 svježe paprike
  • 1 glavica luka
  • malo kiselog vrhnja
  • sol
  • papar
  • ulje

Priprema:

Nasjeckajte sitno glavicu luka i popržite ju na ulju.

Papriku narežite na kockice i popržite s lukom.

Dodajte meso i kratko ga popržite.

U međuvremenu, ogulite krumpir i narežite ga na manje kockice.

Dodajte ga mesu, kratko sve popržite i istresite u namašćeni pleh za pečenje. Zalijte s malo kiselog vrhnja.

Pecite 30-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180C, dok krumpir ne omekša. Poslužite sa kiselom paprikom.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.