Napravite sami čudotvorni ‘face lifting’ napitak!

Autor: R. LJ.

Tajna mladolikog izgleda ne krije se samo u sadržajima skupih kremica nego i u prirodnim pripravcima od povrća koji se ne samo nanose na kožu nego konzumiraju u obliku napitaka. Donosimo recept za jedan takav čudotvoran sok koji čuva zdravlje, pomlađuje kožu i pomaže pri regulaciji tjelesne težine.

Za čudotvorni napitak koji će vašoj koži podariti zategnutost i elastičnost, komponente koje s godinama naša koža gubi, potrebni su vam krastavac, celer i organski zeleni čaj, piše portal narodnilijek.com.

Umirujuće i blago djelovanje krastavca dobro je poznato, a pripisuje se kofeinskoj kiselini i vitaminu C, dok je silicijeva kiselina kao još jedna komponenta krastavca vrlo važna za održavanje zdravlja vezivnog tkiva mišića.

Ona poboljšava ten i održava zdravlje kože, a udružena s vodom, prirodno hidratizira i daje koži zdravi sjaj.

Cjelokupni B kompleks iz celera pak potiče izmjenu ugljikohidrata u tijelu i održava kožu zdravom, dok njegov glavni sastojak kumarin sprječava štetno djelovanje slobodnih radikala i kožu održava blistavom.

“Za face lifting napitak potreban vam je zeleni čaj čiji visok udio antioksidansa usporava procese starenja kože”.

Treći sastojak čini nezaobilazan zeleni čaj čiji visok udio antioksidansa uključujući vitamine E i C usporava procese starenja kože.

Sastojci za face lifting napitak: 2 oguljena svježa krastavca, 4 stabljike celera i 2 šalice organskog zelenog čaja.




Priprema: U blender ubacite sve sastojke i dobro izmiksajte, po potrebi dodajte malo vode ako vam smjesa bude pregusta. Napitak konzumirajte u što kraćem roku nakon pripreme.

Autor:R. LJ.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.