wikipedia

Napravite adventski specijalitet o kojemu ‘bruji’ cijeli Zagreb: Slasne germknedle!

Autor: dnevno.hr

Treću godinu za redom gdje god krenete na Adventu u Zagrebu traže se germknedle! Ako želite ovu, po nekima i skupocjenu slasticu za koju se zna i po 20 minuta čekati na kućicama, za harmoniju slatkih okusa  ove bečke i češke kuhinje od sada možete i sami napraviti kod kuće

Sastojci:

2 jaja
1/2 kg bijelog brašna
15 g kvasca
50g maslaca
1/8 l mlijeka
1 žlica šećera
1/2 žličice soli

Priprema: 

Nakon što ste pomiješali kvasac, toplo mlijeko i šećer ostavite da se diže 20-tak minuta. U veliku posudu dodajte brašno, sol, ostatak mlijeka, jaja i rastopljeni maslac. Nakon toga dodajte kvasac te zamijesite glatko tijesto. Neka se na toplom mjestu diže 30 minuta. Tijesto stavite na ravnu plohu kada se udvostručilo. Nakon toga ga podijelite na četiri komada.

Te četvrtine razvaljajte na još četiri kvadrata pa svaku napunite džemom od šljiva. Krajeve spojite u jednu kuglu. Kada ih sve napunite, ostavite da miruju još 20-tak minuta.

U originalnom receptu knedle se kuhaju na pari, no možete ih skuhati i u loncu. Vodu zavrijte. malo posolite i kuhajte ih pet minuta s jedne strane, a zatim ih okrenite na drugu stranu. Tijekom kuhanja ih na nekoliko mjesta probušite  čačkalicom ili iglicom, kako se ne bi previše napuhnule.

Gotove knedle izvadite na tanjur i prelijte otopljenim maslacem. A možete i kako to rade u originalu preliti ih umakom od vanilije, te posuti mljevenim makom i šećerom u prahu!

U slast!




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.