Ilustracija

NAJZDRAVIJA JUHA NA SVIJETU: Samo jedan tanjur ‘diže iz mrtvih’

Autor: Dnevno

Ako vam treba nešto fino i krepko, nešto što će vam podići imunitet, na pravom ste mjestu jer upravo je ova juha čiji recept danas donosimo sve to. Juha od janjećih nogica idealna je za opuštanje, liječi prehladu, pozitivne djeluje na zdravlje te riješava sve zimske viruse..

Sastojci:

6 janjećih nogica

3 crvena luka

1 rajčica

2 ljute papričice

1 režanj bijelog luka




Žličica papra

Pola žčice đumbira i kurkume

Ruhovat korijandera




Sol

Ulje

Pet šalica vode

Priprema:

Oprane janjeće noge stavite u posudu za kuhanje. Ubacite kurkumu, sol i papar te nalijte vodu i stavite da kuha na najjačoj temperaturi desetak minuta. U međuvremenu u tavici zagrijte ulje i dodajte narezani luk i papriku, kuhajte sve dok se luk ne kristalizira pa ubacite đumbir i češnjak te prodinstajte oko pola minute.

Potom ubacite rajčicu i kuhajte par minuta. Sklonite s vatre, a kada su nogice prokuhale, dodajte prethodno popirjane sastojke i sve skupa krčkajte još desetak minuta. Po potrebi, dodajte još vode.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.