Ilustracija/Dnevno.hr

NAJUKUSNIJE MOGUĆE VARIVO: Oduševit će vas grašak sa slanutkom

Autor: Dnevno.hr

Ovo jelo možete poslužiti uz odrezak, ali toliko je ukusno da će poslužiti i kao glavni obrok.

Sastojci

  • 300 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 luk
  • 500 g graška
  • 200 g slanutka
  • 1 mrkva
  • 1 pitomi pastrnak
  • 1 list lovora
  • 2 češnja češnjaka
  • po ukusu sol
  • po ukusu papar
  • 1 žlica koncentriranog umaka od rajčice
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žličica kurkume u prahu
  • 1 žličica zelenog začina po izboru
  • 1 žlica ulja

Priprema

U posudu uspite ulje. Popržite isjeckani luk i dodajte kockice mesa. Malo popržite uz miješanje i dodajte grašak.

Slanutak možete kupiti i u konzervi, radi bržeg kuhanja. Istresite ga u cjediljku i dobro isperite s vodom.

Dodajte mrkvu, pastrnak, lovor, papar, sol i nasjeckani češnjak. Kad ste sve dodali, dolijte vodu, no samo prst da prekrije povrće. Kad voda malo ispari, dodajte još malo vrele vode.

Dodajte umak od rajčice, dimljenu papriku ili običnu, kurkumu i nasjeckane svježe ili suhe začine. Ostavite još malo da se krčka.

U slast!

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.