Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
NAJSLAĐI GRIJEH: Nutella torta koja se ‘jede očima’
Ako ste ljubitelj brzih torti i kolača tada svakako morate kušati Nutella tortu.
Izrada ove torte će vas usrećiti jer ne morate ništa peći. Ne stavlja se želatina, a torta je tako kremasta da će pomilovati svako nepce.
Vrlo ju je jednostavno napraviti tako da je kao stvorena za one domaćice s vrlo malo kulinarskog iskustva.
Okus se jednostavno ne može objasniti, treba isprobati. A koliko je dobra, dokazuje da se pojede u trenu!
Sastojci
Kora:
250 gr mljevenog keksa
50 gr mljevenih lješnjaka (preporuka je da budu pečeni)
1 velika žlica šećera u prahu
100 – 125 gr maslaca
4 – 5 žlica mlijeka (po potrebi)
Nutella krema:
500 gr mascarpone sira
400 gr Nutelle
50 gr narezanih pečenih lješnjaka
Priprema:
Za koru treba pomiješati mljevene kekse, lješnjake i šećer u prahu. Dodati otopljeni maslac, promiješati i na kraju dodati mlijeko. Smjesa treba biti takva da se može lako staviti u kalup. Staviti u hladnjak dok se priprema krema.
Za kremu prvo treba kratko umutiti mascarpone sir, zatim dodati Nutellu umiješati dok se ne dobije glatka krema. Za one koji vole slađe može se dodati još jedna do dvije žlice šećera u prahu.
Kremu treba rasporediti po kori i na to staviti narezane lješnjake. Staviti u hladnjak, idealno preko noći.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava