Foto: Pinterest

NAJPOPULARNIJA TORTA NA INTERNETU! ‘Upomoć! Tako je jednostavna, a ne mogu je prestati jesti!’

Autor:

Kad ovaj kolač napravite, morat ćete smisliti i neki efikasan način kako da se držite podalje od hladnjaka.

Svojom čarolijom potpuno će vas zavesti prhke beze kore s orasima, preukusna kuhana krema te užitak kakav niste dugo osjetili.

“Ovaj kolač je nešto najfinije što sam ikad probla”, jedna je od brojnih oduševljenih reakcija na društvenim mrežama.

‘Upomoć! Tako je jednostavna, a ne mogu je prestati jesti’, komentar je koji posebno slikovito dočarava njezinu privlačnost.

Ukoliko se želite uvjeriti u istinitost ovih komentara, donosimo vam recept za ovu poslasticu.




Sastojci za beze (baiser) kore:
5 bjelanjaka
250 g šećera
100 g mljevenih oraha
1 žlica krušnih mrvica

Sastojci za kremu:
5 žumanjaka
150 g šećera
3 žlice brašna
250 ml mlijeka
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
250 g maslaca ili margarina
po želji malo ruma

Priprema beze kore:




Pjenasto izmiješajte bjelanjke, dodajte šećer i na kraju orahe i krušne mrvice koje umiješajte lagano sa žlicom.

U lim za pečenje veličine pećnice stavite papir za pečenje pa na njega rasporedite beze smjesu.

Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Priprema kreme:




Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte vaniliju, brašno i mlijeko te stavite kuhati dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte maslac.

Beze koru prepolovite na dva dijela pa jedan stavite u manju tepsiju ili na neku prikladnu podlogu.

Premažite kremom, poklopite drugom korom i dobro ohladite.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.