Pinterest

NAJBOLJI OBROK OD MLJEVENOG MESA! Ovako se peče prava domaća mesna štruca

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ovo je još jedan od naših tradicionalnih recepata. Poznat je diljem svijeta. U engleskom mesnu štrucu zovu Meat Loaf.

Sastojci:

  • 50 dkg mljevenog mesa (svinjetine)
  • 1 jaje
  • 2 kriške kruha namočene u mlijeko (ili 1 staro pecivo)
  • 1 glavica luka
  • sol
  • papar
  • mljevena crvena paprika
  • krušne mrvice
  • mast ili ulje

Priprema:

Kruh (ili staro pecivo) namočite u mlijeko. neka kratko stoji, potom dobro ižmičite.

Sitno nasjeckajte luk i pomiješajte s mljevenim mesom.

Dodajte ižmikani kruh, začinite solju, paprom i mljevenom crvenom paprikom.

Sve dobro izmiješajte i oblikujte u duguljastu štrucu.

Štrucu uvaljajte u krušne mrvice.

Štrucu položite u namašćenu posudu za pečenje. malo pokapajte uljem.

Pecite oko sat vremena u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva.

Pred kraj malo pojačajte temperaturu, da štruca lijepo porumeni.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.