Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
Najbolje palačinke dobit ćete ako se poslužite ovim jednostavnim trikovima
Kod pripreme smjese za palačinke važan je redoslijed. Stoga prvo pjenasto umiješajte jaja, a nakon toga im dodajte mlijeko i nastavite s miješanjem. Potom je na redu brašno, dodaje ga se toliko da smjesa bude veoma gusta, ali kada dodate brašno umjesto elekrične mješalice smjesu nastavite mijesiti pjenjačom. Vodite računa o tome da u smjesi nema grudica te da bude sjedinjena. Potom slijedi mineralna voda i ostali sastojci ovisno o ukusu.
Mogu se pripremati u bezbroj varijanti, slatke, slane, čokoladne, tanke ili malo deblje, pogađate, riječ je o palačinkama. Ova ukusna, uglavnom slastica, lako se sprema, ali mnogi njeni ljubitelji često raspravljaju o tajnama pripravljanja palačinki, premda je njihova priprema i više nego jednostavna.
No, da biste dobili mekane i slasne palačinke dovoljno je samo upotrijebiti prave sastojke, a to su jaja, miješano oštro i glatko brašno, zatim mlijeko, malo soli, mineralna voda, pola žlice šećere i ulja te ovisno o ukusu korica limuna, cimet, vanilija ili pak neki drugi sastojak po vlastitom guštu. Omjer jaja, mlijeka i brašna je fleksibilan, ali u pravilu na dva jaja stavlja se oko 300 grama brašna.
Kod pripreme smjese za palačinke važan je redoslijed. Stoga prvo pjenasto umiješajte jaja, a nakon toga im dodajte mlijeko i nastavite s miješanjem. Potom je na redu brašno, dodaje ga se toliko da smjesa bude veoma gusta, ali kada dodate brašno umjesto elekrične mješalice smjesu nastavite mijesiti pjenjačom. Vodite računa o tome da u smjesi nema grudica te da bude sjedinjena. Potom slijedi mineralna voda i ostali sastojci ovisno o ukusu.
Kada spremate palačinke izbjegavajte štapni mikser, a palačinke će biti ukusnije ako smjesu ostavite nekoliko sati u hladnjaku. Za slasne palačinke važna je i tava, naše bake koristile su staru crnu tavu, ali mi smo danas uglavnom primorani pripremati ih na onoj teflonskoj. Međutim, kada već na ovaj način pripremamo ovu slasticu potrebno je u tavu staviti vrlo malo masnoće, a palačinke će biti znatno ukusnije ako ulje zamijenite maslacem.
Neki savjetnici kažu da se u brašno može dodati malo praška za pecivo jer će tako palačinke bolje narasti. Umjesto mlijeka pokušajte u smjesu staviti jogurt, a kada već koristite mlijeko neka ono bude toplo.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle