Najbolje palačinke dobit ćete ako se poslužite ovim jednostavnim trikovima

Autor: I.M.

Kod pripreme smjese za palačinke važan je redoslijed. Stoga prvo pjenasto umiješajte jaja, a nakon toga im dodajte mlijeko i nastavite s miješanjem. Potom je na redu brašno, dodaje ga se toliko da smjesa bude veoma gusta, ali kada dodate brašno umjesto elekrične mješalice smjesu nastavite mijesiti pjenjačom. Vodite računa o tome da u smjesi nema grudica te da bude sjedinjena. Potom slijedi mineralna voda i ostali sastojci ovisno o ukusu.

Mogu se pripremati u bezbroj varijanti, slatke, slane, čokoladne, tanke ili malo deblje, pogađate, riječ je o palačinkama. Ova ukusna, uglavnom slastica, lako se sprema, ali mnogi njeni ljubitelji često raspravljaju o tajnama pripravljanja palačinki, premda je njihova priprema i više nego jednostavna.

No, da biste dobili mekane i slasne palačinke dovoljno je samo upotrijebiti prave sastojke, a to su jaja, miješano oštro i glatko brašno, zatim mlijeko, malo soli, mineralna voda, pola žlice šećere i ulja te ovisno o ukusu korica limuna, cimet, vanilija ili pak neki drugi sastojak po vlastitom guštu. Omjer jaja, mlijeka i brašna je fleksibilan, ali u pravilu na dva jaja stavlja se oko 300 grama brašna.

Kod pripreme smjese za palačinke važan je redoslijed. Stoga prvo pjenasto umiješajte jaja, a nakon toga im dodajte mlijeko i nastavite s miješanjem. Potom je na redu brašno, dodaje ga se toliko da smjesa bude veoma gusta, ali kada dodate brašno umjesto elekrične mješalice smjesu nastavite mijesiti pjenjačom. Vodite računa o tome da u smjesi nema grudica te da bude sjedinjena. Potom slijedi mineralna voda i ostali sastojci ovisno o ukusu.

Kada spremate palačinke izbjegavajte štapni mikser, a palačinke će biti ukusnije ako smjesu ostavite nekoliko sati u hladnjaku. Za slasne palačinke važna je i tava, naše bake koristile su staru crnu tavu, ali mi smo danas uglavnom primorani pripremati ih na onoj teflonskoj. Međutim, kada već na ovaj način pripremamo ovu slasticu potrebno je u tavu staviti vrlo malo masnoće, a palačinke će biti znatno ukusnije ako ulje zamijenite maslacem.

Neki savjetnici kažu da se u brašno može dodati malo praška za pecivo jer će tako palačinke bolje narasti. Umjesto mlijeka pokušajte u smjesu staviti jogurt, a kada već koristite mlijeko neka ono bude toplo.

Autor:I.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.