slatkisvijet.com

Nabujak sa zobenim pahuljicama – doručak, večera ili desert!

Autor: dnevno.hr/slatkisvijet

Imate višak bjelanjaka? Iskoristite ih za pripremu jednostavnog i ukusnog nabujka od zobenih pahuljica, cimeta i grožđica!

 

Sastojci

50 g zobenih pahuljica
1 vanilin šećer
½ žličice praška za pecivo
½ žličice cimeta
malo soli
1 bjelanjak
1 žlica otopljenog maslaca
120 ml mlijeka
1 žlica grožđica ili brusnica

Priprema

U zdjelici pomiješajte zobene pahuljice, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet i sol.

Bjelanjak izmiksajte u čvrsti snijeg. Miksajući cijelo vrijeme postupno dodajte mlijeko i otopljeni maslac.

Na kraju umiješajte suhe sastojke i grožđice ili brusnice.




Smjesu premjestite u manju keramičku zdjelicu – napunite najviše do 2/3 visine kako nabujak ne bi iscurio izvan zdjelice.

Nabujak pecite 10 – 15 minuta na temperaturi od 170 °C. Pečeni nabujak prelijte medom i poslužite dok je još vruć.




Autor:dnevno.hr/slatkisvijet
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.