Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
MOSLAVAČKA PRIČA: Popularno seosko imanje otkriva nam sve tajne sedam tradicionalnih jela
Novi broj najčitanijeg političkog tjednika, 7dnevno, u prodaji je od petka 01. srpnja, a u njemu ćete ponovno moći pročitati intrigantne i zanimljive priče te političke analize iz zemlje i svijeta! Kao i obično tu je i naša tjedna kuharica u kojoj donosimo inspirirajuće recepte koje nam otkriva Moslavačka priča, mjesto zbog kojega ćete uživati u sedam tradicionalnih jela Moslavine. Oduševit će vas jednostavnost i brzina pripreme jela koje donosimo, a okusi će oduševiti i najzahtjevnije nepce.
Prije nekoliko godina društvenim mrežama počele su kružiti fotografije vjenčanja koja su izgledala kao da dolaze iz najljepše bajke. Prekrasni ambijent, mirno okruženje, hrana od koje rastu zazubice te kuća opremljena antiknim namještajem iz kuće Slavoljuba Penkale među kojima je i njegov klavir, malo koga ostavljaju ravnodušnim. Sve je to nastalo zahvaljujući želji za obiteljskom oazom mira, desetljetnim sakupljanjem namještaja i predmeta i kako nam pojašnjavaju samih vlasnici seoskog imanja – ljubavlju.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Naime, Moslavačku priču započeo je Stjepan Martinac, Moslavac i ljubitelj staroga namještaja, otac gospođe Snježane. “Moslavačka priča obiteljska je priča koja je nastala iz ljubavi prema rodnom zavičaju i onim lijepim starim vremenima”, pojašnjava nam Ivan Ožetski, sin Snježane Ožetski, koji danas zajedno vode ovo seosko imanje.
Gastronomski dio Moslavačke priče čine dva restorana, od kojih je jedan smješten uz ribnjak, a drugi u srcu šume.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
“Okuse i mirise naših autohtonih moslavačkih i lovačkih specijaliteta možete isprobati kroz probrana jela našega kraja. Sve to upotpunjujemo s autohtonim vinima od kojih je najpoznatiji škrlet”, govori nam Ivan Ožetski.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Ovdje možete uživati u jelima od divljači koje obitelj Ožetski sama uzgaja, posebno se ističe jelenovina. Specijalitet kuće je jelenovina u umaku sa suhim šljivama u crnom vinu uz knedle kuhane na pari, kobasica i pašteta od jelenovine. Sva hrana koja se jede u Moslavačkoj priči je domaća, stoga smo posebno ponosni što su za naše čitatelje podijelili sedam tradicionalnih moslavačkih recepata.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
U Moslavačkoj priči možete se odmoriti u ugodnim kućama za odmor koje su prenesene u prvobitnom obliku iz okolice, opremljenim stoljetnim namještajem, visoko stilski restauriranim.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Tu je tenisko i nogometno igralište, viseća kuglana, pješačke staze i bazen za goste kao i ograđena šuma kroz koju se može šetati i u kojoj je mnoštvo divljači koje uzgaja obitelj Ožetski. “Posebnost ove naše priče je šuma u kojoj obitava oko 250 divljih životinja: jelena lopatara, običnih jelena, košuta…koje možete fotografirati šetajući šumom”, govori nam unuk Ivan.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Moslavačka priča idealna je za obitelj, jer osim gastronomske ponude i predivnog ambijenta, tu su i brojni sportski sadržaji, teniski teren na umjetnoj travi, malonogometno igralište, viseća kuglana, a za one najmlađe dječje igralište.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle