Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
MORATE GA PROBATI: Utorak je dan za savršeni cheesecake
Zašto ne biste danas napravili slastan kolač koji će razveseliti i vas i vaše ukućane?
Sastojci:
20 dkg integralnog keksa
10 dkg maslaca
50 dkg krem sira
4 jaja
15 dkg šećera
4 vanilina šećera
0,5 l milerama
1 kiselo vrhnje
10 dkg šećera u prahu
3 vanilin šećera
rum
Priprema:
Sameljite kekse i pomiješajte ih sa maslacem te dodajte malo ruma. Stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva pet minuta. Žutanjke tući sa 15 dkg šećera, vanilinim šećerom, umješati krem sir i na kraju snijeg od bjelanjaka. Izliti na kratko zapečeno tijesto od keksa i maslaca te peći 30 minuta na 180 stupnjeva.
Izmiješate mileram, kiselo vrhnje, šećer u prahu i vanilin šećer pa izlijete na žutu kremu. Potom vratite u ugrijanu pećnicu na 10 minuta (pećnicu možete isključiti, dovoljna je prethodno postignuta temperatura).
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava