Mokra torta od badema i čokolode

Autor: P.R.

Elegantna, nepretenciozna, iznimna okusna i osvaja na prvu... govorimo o neponovljivoj mokroj torti od čokolade i badema kojom jednostavno morate zasladiti blagdane.

Pravi istinski sladokusci znaju da čokolade nikad dosta i zapravo nikad neće podcjenjivati tu namirnicu na račun istrošenosti i nedostatka kreativnosti. Zaista, čokoladne kombinacije su nepresušne, teksture svakome stavljene na izbor, a intenzitet okusa ovisan o apetitima. Od tekuće, hrskave, konzistentne, tamne, mliječne, čokolada u receptu koji smo izabrali za vas nalazi se u jednom jednostavnom, pomalo neobičnom i nikako izlizanom ruhu. Mokra torta od badema i čokolade, natjerat će svakog kušača da se ponovo zaljubi u tu omiljenu slatku namirnicu. Moćan komad možete kombinirati tučenim vrhnjem, šećerom u prahu ili sezonskim svježim voćem.

Sve što vam je potrebno:

300 grama ljevenih badema

200 grama čokolade (605 kakaa)

200 grama smeđeg šećera

200 grama maslaca (sobne temperature)

5 jaja




Priprema:

1. Naribajte čokoladu i pomiješajte s mljevenim bademima. Žutanjke odvojite od bjelanjaka.

2. Šećer miksajte s maslacem dok ne dobijete kremastu smjesu, a zatim u nju dodajte jedan po jedan žumanjak neprestano miješajući mikserom. U pripremljenu kremu kuhačom lagano umiješajte mješavinu badema i čokolade.




3. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

4. Od bjelanjaka napravite čvrst snijeg, a zatim ga postepeno i vrlo oprezno dodajte u smjesu čokolade i badema.

5. Gotovo smjesu izlijte u okrugli kalup promjera 26 cm koji ste prethodno namastili. Tijesto poravnajte, prekrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu na 30 minuta. Nakon što ste je izvadili iz pećnice, tortu ostavite da se potpuno ohladi, a zatim je odložite u hladnjak.

Napomena: Umjesto mljevenih badema, možete koristiti mljevene orahe

Komad torte možete poslužiti uz tučeno slatko vrhnje i/ili svježe voće. Torta u hladnjaku može stajati dulje vrijeme.

Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.