foto:RTL.hr

Mlada Vanja iz Bregane oduševila goste: ‘Sve je mirisalo po čokoladi! Gulaš je bio kremozan! Fenomelano!’

Autor: Dnevno

U ovom tjednu RTL-ova showa “Večere za 5 na selu” pratimo petorku s područja Samobora, a tjedan je započela mlada asistentica u nastavi Vanja iz Bregane, koja je “oborila s nogu” stroge samoborske nepce i tako dobila 39 od ukupno mogućih 40 bodova.

Mlada Vanja završila je školu umjetnosti i dizajna, no pronašla se u radu s djecom, jer kaže, na kraju dana osjeća se da je učinila nešto korisno.

Ostali kandidati bili su oduševljeni poslom najmlađe ovotjedne kandidatnje, kojeg smatraju poprilično zahtjevnim.

Tematski pivski jelovnik

Svojim tematskom jelovnikom oduševila je svoje  goste, a sastojao od predjela Čuvar rudnika, glavnog jela Nacugani junec i deserta Ljubica mekog srca. “Jako je lijepo osmislila tematsku večeru od aperitiva do deserta s pivom. I svidjelo mi se jer i inače volim pivo”, komentirala je Dubravka.

Vanja je goste dočekala ispred kuće s aperitivima – likerom i rakijom od piva, koji su se svidjeli svim gostim. Domaćica je im je potom otkrila da je pivo sastojak koji će obilježiti cijelu večeru.

Za predjelo je Vanja odabrala poznatu rudarsku greblicu, koju je pak napravila na svoj način- s nadjevom i u obliku košarice,  a gosti su ju nagradili brojnim pohvalama.

“Izgledalo je fenomenalno”, rekao je Marko, a i okus se svima svidio. “Greblica je bila jako fina”, rekla je Dubravka kojoj se jako svidjelo što je domaćica uz predjelo poslužila pivo pa je dodala: “Baš je dobro pasalo.”




Gulaš iz pećnice uz tamno pivo

Uslijedio je Nacugani junec, odnosno gulaš od junetine mariniran u pivu, čija je posebnost što se priprema u pećnici, te poslužuje uz zapečene njoke. Za piće je posluženo tamno pivo. “Zapečeni njoki su super”, rekla je Marija Noršić, a i ostalima su se svidjeli, baš kao i gulaš. “Bio je kremozan, kompaktan, odličan”, rekao je Marko, a Marija Noršić dodala: “Nije falilo soli, ništa.” Marko se nije baš svidjelo tamno pivo jer ga i inače ne voli, ali ostalima je bilo pun pogodak i baš im je odgovaralo uz gulaš.

Prostorija je zamirisala po čokoladi

Za kraj večere Vanja je poslužila Ljubicu mekog srca, lava kolač sa sladoledom od vanilije i šumskog voća uz crveno slatkasto pivo.” Prostorija je zamirisala po čokoladi i već je to bio prvi znak da je desert odličan i želiš ga probati”, rekla je Dubravka, a Marija Blašković dodala: “Veliki joj je plus što je napravila i domaći sladoled.”

Domaćica je potom podijelila darove  – sliku i ljuti umak koji je Vanja pravila. Zatim je stigla mlada gošća emisije Tara otpjevala ‘Fly Me to the Moon’ i oduševila goste.




39 od mogućih 40 bodova

Marko je dao ocjenu deset jer mu je večera bila fenomenalna, Marija Blašković odlučila se za devetku jer joj je uz glavno jelo nedostajala salata, Dubravka je dala desetku jer joj je sve bilo odlično, a i Marija Noršić odlučila se za ocjenu deset zato što joj je sve bilo fantastično.

Samoborski Romeo i Julija

Vanja je svoj desert nazvala  ‘Ljubica mekog srca’, inspirirana samoborskim Romeom i Julijom. Ostali kandidati nisu na prvu znali tko su samoborski Romeo i Julija, a Vanja je pred kamerama ispričala cijelu priču.

“Tako sam ga nazvala zbog nesretne ljubavi Stanka Vraza i Ljubice. Stanko je bio pjesnik koji se nalazio u Samoboru, a Ljubica je bila njegova muza, koja je bila kći poznatog trgovca. I oni su zapravo bili poznati po tome da su samoborski Romeo i Julija”, ispričala je Vanja.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.