Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
MEKANE KAO PAHULJE: Kiflice koje morate napraviti za blagdane! Oduševit će vas jednostavnošću
Uživat ćete u ovom jelu.
Sastojci:
- 200 g masti
- 2 dcl jogurta
- 500 g brašna
- 1 žlica šećera
- 1 žličica soli
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- pekmez
- šećer u prahu
- vanilin šećer
Priprema:
Umutite mast sa šećerom i jajetom pa dodajte jogurt, pecivo, brašno i sol.
Kada se tijesto umijesi bit će kompaktno i jako će se lijepo razvlačiti. Tijesto podijelite na dva dijela. Pobrašnite podlogu gdje ćete razvlačiti tijesto.
Rastanjite ga valjkom u krug i podijelite tijesto na željenu veličinu, koliko želite da vam kiflice budu velike.
Na svaku stavite malo pekmeza i smotajte ju.
Poredajte ih u podmazan pleh i pecite.
Kada počnu rumenjeti, izvadite ih iz pećnice. Moraju ostati gotovo bijele.
Kada su pečene, uvaljajte ih u šećer u prahu pomiješan s vanilin šećerom.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava