foto:Dreamstime Franz Pfluegl

MEKANE I SOČNE: Ovo je tajna šnicli za prste polizati!

Autor: dnevno.hr

Sastojci: 

500 g svinjskog mesa narezanog na šnicle

ulje

papar

sol

ružmarin

 mljevena crvena paprika




1 žličica brašna

1 žličica krušnih mrvica

3 režnja češnjaka




Priprema: 

Šnicle dobro izlupati, posoliti, popapriti i istrljati suhim začinima, Češnjak izgnječiti pa dodati malo ulja i premazati šnicle. Brašno i krušne mrvice izmešati s paprikom, pa šnicle s obje strane provući kroz mješavinu brašna i istapkati rukama. Tepsiju namazati uljem pa ih poslagati u nju. Preliti s oko 200 ml vode, poklopiti ili staviti foliju i peći u pećnici na 220 stupnjeva oko sat vremena, uz povremeno dodavanje vode. Nakon toga, uživajte i dobar vam tek, za prilog preporučamo krumpir!

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.