Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
MAK KOLAČ: OMILJENI RECEPT DOMAĆICA SMIKSAN U SAMO PET MINUTA: Ne treba vam vaga, sve se mjeri čašom!
Ako ste tek početnica u pripremi kolača, vjerujemo da vam ponekad i sama vaga može zadavati prilične muke, stoga vam donosimo recept čii se sastojci mjere pomoću jedne čaše! I ono najbolje – sve je gotovo u pet minuta! Ovaj divan mak kolač oduševit će vas svojom teksturom i mirisom!
SASTOJCI:
mjera 1 čaša (2,5 dcl)
1 čaša ulja
2 čaše šećera
2 vanilin šećera
4 žumanjka
2 čaše jogurta
2 čaše brašna
2 čaše mljevenog maka
1 prašak za pecivo
čokoladna glazura
oko 15 dag čokolade za kuhanje
1-2 velika žlica ulja
PRIPREMA:
Pomiješajte sve sastojke za biskvit – šećer, ulje, vanilin šećer, žumanjke, brašno, mak, prašak za pecivo i jogurt.
Stavite u srednji pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Kad se ohladi, ukrasite ga po želji. Najjednostavnie i najlakše je pripremiti čokoladnu glazuru koja se otopi na pari uz nekoliko žlica ulja.
NAPOMENA: U kolač ne idu bjelanjci!