Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
MAGIJA! HITNO PREPIŠITE RECEPT: Torta svih torti o kojoj bruji cijeli internet
Jednostavna, kremasta torta o kojoj se živo progovara na društvenim mrežama.
Potrebno vam je:
Podloga
- 9 bjelanjka
- 12 velike žlice krupno mljevenih lješnjaka, koje ste prethodno prepržili
- 12 velike žlice šećera
- 3 žlica oštrog brašna
Fil
- 0,7dcl mlijeka
- 10 žlica šećera
- 2 burbon vanilina šećera
- 9 žutanjaka
- 8 žlica gustina
- 80gr. maslaca
- 200gr. bijele milka cokolade
- 1,5dcl vrhnja za šlag
Fil 2
- 3,5dcl vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera u prahu
- 50gr. Sirnog namaza
- 100 g lješnjaka za dekoriranje
Pripremite tri biskvita po navedenim sastojcima, bjelanjke izmiksajte, postepeno dodajte ostale sastojke i sipajte smjesu u kalup promjera 24 cm. Pecite oko desetak minuta na 180 stupnjeva. Za prvi fil zakuhajte dio mlijeka sa šećerom, a mali dio odvojite i sjedinite gustin, vaniliju i žutanjke, ubacite u mlijeko kad proključa.
Lagano miješajte. Kad se zgusne dodajte natrganu čokoladu, promiješajte i skinite s vatrom. Kad se ohladila dodajte maslac i izgrađeno vrhnje za šlag te sve sjedinite. Za drugi fil izradite vrhnje, dodajte šećer i namaz od sira. Slažite tako što prvu koru stavite na tacnu, premažete trećinom prve, pa druge kreme, pospite lješnjacima, ponavljajte postupak dok imate dekoracije. Ohladite i uživajte.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava