Ljeti jedite iz frižidera: Osvježavajuća salata od lubenice, feta sira i mente

Autor: P.R.

Salate su vrlo jednostavne za pripremu, a nadasve su vrlo lagan i osvježavajući međuobrok. Egzotičnu salatu s lubenicom preporučamo kao idealan obrok u večernjim satima.

Salate koje predstavljaju idealan zalogaj u vruće ljetne dane mogu ipak pomalo dosaditi. Međutim, dobra vijest je da su kombinacije sastojaka zaista neiscrpne, posebno ako ste spremni eksperimentirati.

No, i ako ste ipak kulinarski tradicionalist i hoćete da vaše salate ne odmiču daleko od principa boja talijanske zastave, nema razloga da ne isprobate ovaj recept. Ne radi se o klasičnoj rajčica, mozzarella, bosiljak inačici, međutim, Faith Middleton i Fern Berman, zvučna imena u svijetu kuhanja, osmisli su recept za vrlo ukusnu istobojnu salatu od lubenice, feta sira i mente koji je predstavio portal Kitchen Daily.

Sastojci:

1/3 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

3 čajne žlice svježe iscijeđenog limunovog soka

2 čajne žlice soli

1 čajna žlica tabascoa




½ čajne žlice svježe mljevenog papra

10 šalica lubenice bez sjemenki (u obliku kuglica ili isjeckane na kockice)

2 šalice izmrvljenog feta sira




1 ¼ šalice crnih maslina bez koštice (po želji isjeckati)

1 mali slatki luk narezan na kockice

1 šalica u grubo narezanih listova mente

Priprema:

U velikoj zdjeli izmiješajte maslinovo ulje, sok od limuna, sol, Tabasco, i papar. Dodajte lubenicu, feta sir, masline, luk i lagano promiješajte. Pospite lišćem mente, neka odstoji 2 sata u frižideru, a potom poslužite. Dobar tek!


Recept protiv vrućine: Hladni Semifreddo od meda i limuna

Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.