Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Lagana torta koja se pamti: Uspijeva iz prve, trebaju vam čokolada i orasi, ali ne i jedan ključni sastojak!
Torta od čokolade i oraha, jednostavna za pripremu, bez trunke brašna.
Tako bi se mogla opisati ova slastica koju može napraviti svatko.
Sastojci:
150 grama maslaca
200 grama šećera
10 jaja
200 grama čokolade za kuhanje
150 grama mljevenih oraha
3 žlice kakaa
2 žlice ulja
krušne mrvice za posipanje pleha
Priprema:
Najprije odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pomiješajte sa šećerom, a od bjelanjka napravite čvrst snijeg. Otopite maslac, dodajte ga žumanjcima i šećeru pa dodajte 120 grama rastopljene čokolade, kakao i mljevene orahe. U smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka. Sve lagano promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Pleh premažite maslacem, posipajte ga krušnim mrvicama pa ulijte smjesu za tortu i pecite je na 180 stupnjeva otprilike 45 minuta. Ostavite tortu da se ohladi pa je prelijte s ostatkom čokolade koju ste rastopili s 2 žlice ulja.
Uz ovu tortu možete poslužiti i neko voće, primjerice jagode koje dobro pristaju uz čokoladu.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava