Foto: Pixabay

Lagana torta koja se pamti: Uspijeva iz prve, trebaju vam čokolada i orasi, ali ne i jedan ključni sastojak!

Autor: D.D.

Torta od čokolade i oraha, jednostavna za pripremu, bez trunke brašna.

Tako bi se mogla opisati ova slastica koju može napraviti svatko.

Sastojci:
150 grama maslaca
200 grama šećera
10 jaja
200 grama čokolade za kuhanje
150 grama mljevenih oraha
3 žlice kakaa
2 žlice ulja
krušne mrvice za posipanje pleha

Priprema:
Najprije odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pomiješajte sa šećerom, a od bjelanjka napravite čvrst snijeg. Otopite maslac, dodajte ga žumanjcima i šećeru pa dodajte 120 grama rastopljene čokolade, kakao i mljevene orahe. U smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka. Sve lagano promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Pleh premažite maslacem, posipajte ga krušnim mrvicama pa ulijte smjesu za tortu i pecite je na 180 stupnjeva otprilike 45 minuta. Ostavite tortu da se ohladi pa je prelijte s ostatkom čokolade koju ste rastopili s 2 žlice ulja.

Uz ovu tortu možete poslužiti i neko voće, primjerice jagode koje dobro pristaju uz čokoladu.




Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.