
‘Ovo je kolač za sva vremena, ne postoji bolji’: Bakin kolač od jabuka skriva tajnu vječnosti, a gotov je začas!
Fina torta može se ispeći samo s dva sastojka – od jaja i čokolade. Zvuči pomalo nevjerojatno, zar ne? Ali, to je prava istina!
Ovaj ukusan desert koji će iznenaditi sve ukućane, savršen je za one ‘majstorice od kužine’ koje jedva odvajaju ‘kruto’ od tekućeg’, a nerijetko se dogodi da nam za ‘savršeni kolač’ nedostaje prašak za pecivo, vanilin šećer, jaje, prstohvat soli i slično.
Dva sastojka! Pa tko bi tu mogao pogriješiti? Donosimo NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT NA SVIJETU! U slast!
Sastojci:
4 jaja
250 grama čokolade
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 170 Celzijeva stupnja.
2. Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne otopi.
3. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
4. S mikserom istucite snijeg od bjelanjaka.
5. Žumanjke postepeno ubacite u rastopljenu čokoladu te sve dobro promiješajte.
6. U smjesu čokolade i žumanjaka pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.
7. Ulijte smjesu u namašćeni kalup za torte promjera 15 centimetara.
8. Stavite peći u pećnicu 30 minuta.
9. Poslužite nakon hlađenja.
‘Ovo je kolač za sva vremena, ne postoji bolji’: Bakin kolač od jabuka skriva tajnu vječnosti, a gotov je začas!
Lepinje kao iz pekarnice: Kada ih isprobate, sve manje ćete kupovati kruh!
KREMASTI PUDING-KOLAČ: Nezaboravna čarolija okusa koju će obožavati svi ukućani!
Punjene krumpir-palačinke: Komotno mogu zamijeniti i glavno jelo za ručak!