Pripremite kuhano vino po receptu svjetski poznatog kuhara!

Autor: dnevno.hr

Začine iskombinirajte po želji za savršen ugođaj uz čašu mirisnog kuhanog vina

Poznati svjetski kuhar Jamie Oliver otkrio je svoj recept kuhanog vina koji se može opisati kao Božić u čaši. Njegovu bi recepturu svatko barem jednom trebao probati, smatra Jamie koji opisuje svoju savršenu mješavinu:

“To je prekrasno slavlje svih božićnih začina poput zvjezdastog anisa, cimeta i indijskog oraščića. Ako imate neki začin koji obožavate, a nije nužno zimski, slobodno se poigrajte okusima jer nećete pogriješiti”, savjetuje Jamie Oliver koji je recept slikovito opisao i na svojim internetskim stranicama.

I poznata britanska kuharica Nigella Lawson slaže se da se sa začinima u kuhanom vinu može eksperimentirati. “U lonac s crnim vinom obvezno dodaje narezanu naranču, cimet, zvjezdasti anis, med, ali i šalicu jakoga crnog čaja (earl greya) te malo tamnog ruma”, dodaje Nigella svoj dodir ovoj recepturi.

Sastojci:

2 boce crnog vina

2 klementine

limeta




300 g šećera,

6 klinčića

štapić cimeta




mahuna vanilije

3 lovorova lista

indijski oraščić

2 zvjezdasta anisa

Priprema:

U lonac stavite šećer, koru i sok limete i klementina. Dodajte sve navedene začine pa zalijte s vinom toliko da prekrije šećer i kuhajte dok smjesa ne postane sirupasta. Nakon desetak minuta dodajte preostalo pripremljeno vino.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.