Pinterest

Krumpir zapečen s paprikom i kiselim vrhnjem: Ide i kao prilog uz meso ili kao glavno jelo uz salatu!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Priprema ovoga jela veoma je jednostavna. Ako ne znate što pripremiti za ručak ili večeru, svakako kušajte krumpir zapečen s vrhnjem. To može  biti odličan prilog, ali i samostalno jelo uz koje je dovoljna samo sezonska salata.

Sastojci:

  • 600 g krumpira
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 1 veća glavica luka
  • 2 zelene paprike
  • 1 veća rajčica
  • malo tvrdog sira
  • ulje
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 4 češnja češnjaka
  • biljni začini

Priprema:

Luk isijecite na kockice, propržite ga i dodajte paprike, pa kad se malo prodinsta dodajte nasjeckanu rajčicu i sve još malo izdinstajte. Dodajte i začine.

Krumpir kuhajte oko 5 minuta pa ga isijecite na kocke. U njega dodajte mljevenu papriku, začine i nasjeckani češnjak. Dodajte malo ulja i kiselo vrhnje pa sve izjednačite. Na dno stavite malo prženog luka i paprike. Odozgo rasporedite krumpir i papriku.

Sve rasporedite pa naribajte malo tvrdog sira. Pecite pola sata, da lijepo porumeni.

Servirajte uz salatu.

U slast!

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.