ZFerina/Forking Croatia

Kotleti u moštu – jesenska delicija koju morate probati!

Autor: T. P.

Slatko-slana kombinacija koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Među nažalost pomalo zaboravljenim jelima hrvatske gastronomske baštine nalazi se i recept koji se savršeno uklapa u sezonu berbi grožđa i okuse jeseni, a taj su recept oživjeli na blogu Forking Croatia, ispisavši postupak koji jednostavno morate probati.

Potrebno vam je:

1,3 kg kotleta
2 mrkve
2 srednje glavice luka
0,7 l mošta
brašno
sol, papar
crvena paprika
svinjska mast
1kg krumpira
2 srednje glavice luka
crvena paprika
sol
svinjska mast

Nasolite kotlete, narežite luk i mrkvu te skuhajte krumpir u ljusci. Kotlete pobrašnite te ispecite na svinjskoj masti. Na masti na kojoj ste ispekli kotlete popržite luk i mrkvu. Kada omekšaju, na njih dolijte pola mošta pripremljenog za recept. U to dodajte veliku žlicu brašna pomiješanu s malo vode. Miješajte dodavajući još mošta.

Skuhani krumpir narežite na ploške, popržite malo luka te stavite na njega krumpir. Začinite malo crvenom paprikom i solju, pomiješajte i prilog je gotov.

Meso u umaku kuhajte oko pola sata, dodajte malo soli i papra i vaše je jelo gotovo!




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.