Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
Kotleti u moštu – jesenska delicija koju morate probati!
Slatko-slana kombinacija koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim!
Među nažalost pomalo zaboravljenim jelima hrvatske gastronomske baštine nalazi se i recept koji se savršeno uklapa u sezonu berbi grožđa i okuse jeseni, a taj su recept oživjeli na blogu Forking Croatia, ispisavši postupak koji jednostavno morate probati.
Potrebno vam je:
1,3 kg kotleta
2 mrkve
2 srednje glavice luka
0,7 l mošta
brašno
sol, papar
crvena paprika
svinjska mast
1kg krumpira
2 srednje glavice luka
crvena paprika
sol
svinjska mast
Nasolite kotlete, narežite luk i mrkvu te skuhajte krumpir u ljusci. Kotlete pobrašnite te ispecite na svinjskoj masti. Na masti na kojoj ste ispekli kotlete popržite luk i mrkvu. Kada omekšaju, na njih dolijte pola mošta pripremljenog za recept. U to dodajte veliku žlicu brašna pomiješanu s malo vode. Miješajte dodavajući još mošta.
Skuhani krumpir narežite na ploške, popržite malo luka te stavite na njega krumpir. Začinite malo crvenom paprikom i solju, pomiješajte i prilog je gotov.
Meso u umaku kuhajte oko pola sata, dodajte malo soli i papra i vaše je jelo gotovo!
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle