Foto: Moji kolači 2

Kolač koji u srijedu mora biti na vašem stolu: Tako je brz i ukusan, ime mu je jedinstveno! Donosimo recept!

Autor: D.D.

‘Obožavam ovaj kolač. Tako mi je ukusan da ga radim i više puta godišnje, a ne samo za Oluju’, jedan je od komentara na ovu slasticu koja se prigodno zove – Oluja.

Ukoliko je niste dosad imali priliku kušati, kao ni napraviti, evo prigode i za to. Ovaj recept je uzet iz knjige ‘Moji najbolji kolači 2’.

S obzirom da ovih dana obilježavamo 25 godina od oslobodilačke akcije ‘Oluja’, možda je upravo to trenutak za stapanje s prefinim okusima istoimenog kolača koji je ne samo uskusan već i ekspresno brzo gotov.

Baš kao i oslobodilačka akcija – Oluja!

Beze kora:
8 bjelanjaka
1 žlica octa
30 dag šećera
1 žlica oštrog brašna

Krema:
8 žumanjaka
15 dag šećera
2 žlice oštrog brašna
2,5 dcl mlijeka
1 margarin
20 dag mljevenih oraha

Za ukras:
1/2 l vrhnja za šlag

Priprema beze kore: Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postupno dodavati šećer i ocat te kuhačom brašno. Sušiti u pećnici oko 45 minuta na 160 °C.

Priprema kreme: Žumanjke, šećer i brašno razmutiti u malo mlijeka, pa ukuhati u ostalo mlijeko. U hladno dodati omekšali margarin. Podijeliti kremu na dva dijela i u polovicu dodati mljevene orahe. Na biskvit staviti kremu s orasima, zatim kremu bez oraha.

Priprema ukrasa: Kolač ukrasiti šlagom.

SVILENI VOĆNI KOLAČ: Fine, sočne i lagane kocke za poslijepodnevni desert!

Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.