fbpx
foto:screenshot

KOLAČ KOJI SE PRAVI ŽMIREČKI: Bez vage, miksera i paljenja pećnice do sočnog, turbo kremastog, voćem bogatog deserta iz snova!

Autor: T.Š.

Zaželjeli ste se sočnog, turbo kremastog, voćem bogatog kolača, ali vas se ne pali ni pećnica, ni mikser, a sigurno vam se ne da ni vagati? Imamo brz, jednostavan i praktičan kolač koji se radi žmirečki!

Sastojci:

šalica od 200 g

šalica brašna

šalica šećera

šalica griza

šrašak za pecivo,

vanilin šećer




Sirni nadjev:

500 g svježeg sira

jaje

kora limuna




vanilin šećer

kiselo vrhnje

4 žlice šećera

Voćni nadjev:

500 g višanja

3 žlice maslaca

3 žlice krušnih mrvica

3 žlice šećera

pola soka od jednog limuna

cimet po ukusu

Preljev:

2 jajeta

šalica mlijeka

šalica vrhnja za šlag koje nije potrebno miksati

2 žlice šećera

Postupak: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, lim za pečenje premažite uljem, sve suhe sastojke sjedinite i podijelite na tri djela. U duboku posudu izmoješajte sve sastojke sa sirom, u tavi otopite maslac s prezlama i pržite par minuta. Stavite sa strane i kad se ohladi dodajte višnje, limunov sok, šećer i cimet. Sjedinite. U treću posudu pripremite preljev od jaja, mlijeka i vrhnja, te šećera. Na lim za pečenje stavljajte suhu smjesu, pa dio s višnjama, pa sirnu smjesu, potom opet suhu smjesu. Za kraj, prelijte preljevom od jaja, pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.