Ilustracija/Delish

KOLAČ KOJI SVI OBOŽAVAJU U JOŠ ZDRAVIJOJ VERZIJI: Bez brašna!

Autor: Dnevno.hr

Popularni brownie, dobio je novu i zdraviju verziju. Ovaj kolač bogat je zdravim nezasićenim mastima, vlaknima i vitaminom E koji je dobar za kožu, ali i niz drugih funkcija u organizmu.

CookingLight podijelio je recepturu za brownie s bademovim maslacem umjesto ulja. Osim toga, ovaj brownie bez glutena ima glazura koja je izuzetno, glatka, ljepljiva i slatka.

 

Sastojci:

2 velika jaja

1/2 šalice granuliranog šećera

1/2 šalice tamnosmeđeg šećera

1 šalica bademovog maslaca

3 žlice pripremljene i ohlađene kave

1 žličica ekstrakta vanilije

1/4 šalice kakao praha

1/2 čajne žličice soli

2 žlice sitnih čokoladnih bombona papir za pečenje

Glazura:

8 datulja natopljenih u toploj vodi 30 minuta

2 žlice kakaovog praha

1 žlica kokosovog ulja

1/4 šalice tople vode

Korak 1

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva te staviti posudu za pečenje 8×8 s papirom za pečenje

Korak 2

U velikom zdjelu dodati jaja, granulirani šećer i smeđi šećer i miješati dok smjesa ne postane glatka. Dodati bademov maslac, kavu i vaniliju dok se ne sjedine. Lagano promiješati kakaov prah i sol. Uliti smjesu u pripremljenu posudu za pečenje. Peći na 180° C od 24 do 26 minuta, isprobajte čačkalicom je li kora ispečena. Neka se kolači hladi 10 minuta. Izvaditi ih iz posude i pustite da se posve ohlade.

Korak 3

Stavi datulje, kokosovo ulje, kakaov prah i 1 žlicu vode u blender te izblendaj smjesu dok ne bude glatka, vodu dodati  dok ne postignete ujednačenost. Preliti glazuru preko browniesa. Posipati čokoladnim bombonima (po želji) i razrezati.

 

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.