Coolinarka.hr

KAKVA PERVERZIJA! Lagana, kremasta rafaelo torta gotova za manje od pola sata

Autor: dnevno.hr

Lagana, neodoljiva rafaelo torta.

Sastojci za biskvit:

  • 7 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • Vanili šećer
  • Prašak za pecivo
  • 70 g oštrog brašna
  • 150 g kokosova brašna

Sastojci za kremu:

  1. 7 žumanjaka
  2. 2 vrećice pudinga od vaniliji
  3. 700 ml mlijeka
  4. 100 g maslaca
  5. 100 g šećera u prahu
  6. 500 ml slathog vrhnja

Dodatni sastojci:

  • 12 petit keksa
  • 100 ml mlijeka
  • 3 žlice ruma
  • Kokos za posip

Od bjelanjaka napravite snijeg te u njega uz lagano mješanje postepeno dodajite šećer i vanili šećer, prašak za pecivo promiješajte s brašnom u ubacite u bjelanjke pa nježno umješajte kokosovo brašno. Pecite na 170 stupnjeva oko 15 minuta. Ohlađeni biskvit prelijte s nekoliko kapi mlijeka. Kremu pripremite tako što ćete žumanjke promiješati s pudingom i malo mlijeka, preostalo mlijeko kuhajte i ubacite u njega kada zavrije spravljenu smjesu. Kuhajte mješajući dok se smjesa ne zgusne. U kremu, kad se ohladi dodajte maslac i šećer izmješan mikserom, a zatim i slatko vrhnje. Na biskvit stavite pola kreme, pa kekse umočene u mlijeko i rum te prekrijte ostatkom kreme i ukrasite kokosom.


 

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.