Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
Kada jednom probate piletinu na ovaj način samo ćete ju tako praviti
Želite iznenaditi bolju polovicu estetski fascinantnim jelom, a opet nečim što je brzo i lako napraviti? Onda je ovo recept za vas.
Sastojci:
pileća prsa
sok od naranče
med
senf
maslac
vegeta
luk
krumpir, grašak, mlijeko, maslac i sol za zeleni pire
Priprema:
Pileća prsa pospite vegetom te namažite senfom i medom. Na tavu bacite maslac i luk, dinstajte luk te dodajte piletinu. Kada je spečena stavite je na tanjur i na istu tavu dodajte sok od naranče te kratko prokuhajte taj sok pa ga prelijte po piletini. Grašak i krumpir skuhajte. U krumpir dodajte sol, maslac i mlijeko te to sve fino zdrobite u pire. Grašak bacite u blender i kad je smiksan dobro ga promiješajte s pireom od krumpira i tako ćete dobiti predivan, ukusan zeleni pire.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle