Screenshot

Kad je ovaj kolač u pitanju, zaboravite na mikser: trebat će vam par minuta da ga spremite

Autor: Dnevno

Za ovaj kolač ne uključujte mikser! Nakon pripreme ove poslastice, imat ćete za oprati samo dvije čaše i jednu tepsiju, a ukupno vam treba par minuta da spremite nešto od čega ćete polizati prste.

SASTOJCI
Mjera je čaša od 2 dcl.
• 1 čaša tekućeg jogurta
• 1 čaša mlijeka
• 1 čaša ulja
• 1 čaša kokosa

• 1 vanili šećer
• 2 čaše šećera
• 2 čaše brašna
• 1 žlica praška za pecivo

Glazura:
• 100 grama čokolade
• 3 žlice ulja

PRIPREMA
1. Tim redom, kuhačom ili špatulom, umješajte sve sastojke (ostavite par minuta šećer u jogurtu i mlijeku da se krene topiti). Ulijte u manji, namašćen i brašnom posuti pleh (20×17) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, nekih 30-tak minuta. Provjerite čačkalicom da li je pečen. Na pari, ili tihoj vatri, otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko kolača. Čim se glazura stegne, možete ga rezati.

2. A može i ovako..U trećinu smjese stavite žlicu kakaa i evo mramornog kolača

Posluživanje slijedi.

Jednostavnije ne može biti :)..a kolač je sočan i ukusan, uopće nije suh, a jako lijepo paše uz kavu… Provjereno!

Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.