Pixabay

JESENSKO SAVRŠENSTVO: Donosimo nenadmašno ukusan, a jednostavan kolač od dunja i jabuka!

Autor: Dnevno.hr

Sastojci:

1 maslac

3 žumanjka

3 žlice šećera

vanilin šećer

2 žlice kiselog vrhnja

1 prašak za pecivo




450 g glatkog brašna

Nadjev:

1 kg dunja




300 g jabuka

cimet u prahu

5 žlica smeđeg šećera

šaka grožđica

4-5 žlica krušnih mrvica

Priprema:

U veću posudu za miješanje stavite omekšali maslac, obje vrste šećera, žumanjke i kiselo vrhnje, smjesu dobro sjedinite te polako dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Kada dobijete glatko tijesto formirajte ga u loptu i umotajte u prozirnu foliju te stavite u hladnjak na pola sata.

Za to vrijeme pripremite nadjev. Dinje i jabuke operite, ogulite i narežite na kockice, dodajte šećer i cimet te pustite da voće pusti tekućinu. Zatim dodajte grožđice i krušne mrvice da pokupe tu istu tekućinu iz voća.

Tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte u obliku posude u kojoj mislite peći kolač, prije toga posudu obložite papirom za pečenje. Stavite tijeto i dodajte nadjev. Rubove tijesta možete koristiti da oblikujete tijesto za prekrivanje kolača. Kolač pecite na 180 stupnjeva 45 minuta, a zatim uživajte dok ne ponestane!

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.