Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
JESENSKO SAVRŠENSTVO: Donosimo nenadmašno ukusan, a jednostavan kolač od dunja i jabuka!
Sastojci:
1 maslac
3 žumanjka
3 žlice šećera
vanilin šećer
2 žlice kiselog vrhnja
1 prašak za pecivo
450 g glatkog brašna
Nadjev:
1 kg dunja
300 g jabuka
cimet u prahu
5 žlica smeđeg šećera
šaka grožđica
4-5 žlica krušnih mrvica
Priprema:
U veću posudu za miješanje stavite omekšali maslac, obje vrste šećera, žumanjke i kiselo vrhnje, smjesu dobro sjedinite te polako dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Kada dobijete glatko tijesto formirajte ga u loptu i umotajte u prozirnu foliju te stavite u hladnjak na pola sata.
Za to vrijeme pripremite nadjev. Dinje i jabuke operite, ogulite i narežite na kockice, dodajte šećer i cimet te pustite da voće pusti tekućinu. Zatim dodajte grožđice i krušne mrvice da pokupe tu istu tekućinu iz voća.
Tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte u obliku posude u kojoj mislite peći kolač, prije toga posudu obložite papirom za pečenje. Stavite tijeto i dodajte nadjev. Rubove tijesta možete koristiti da oblikujete tijesto za prekrivanje kolača. Kolač pecite na 180 stupnjeva 45 minuta, a zatim uživajte dok ne ponestane!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava