Public Domain Pictures

JESENSKI GASTRONOMSKI UŽITAK: Napravite delicije od tikve

Autor: A.P.

Tikvin 'mesnati' plod bogat je vitaminima i mineralima, a može se pripremati na brojne načine.

Jedna od najštedljivijih jesenskik namirnica je tikva. Doslovno je možete pojesti cijelu, uključujući i njene koštice. Tikvin ‘mesnati’ plod bogat je vitaminima i mineralima, a može se pripremati na brojne načine. Evo tri odlične ideje!

U duboko ulju umjesto prženih krumpirića ispržite komade bundeve. Za ovu gastonomsku vratolomiju upotrijebite tvrđi dio bučinog mesa uz samu koru bundeve.

Osim toga, umjesto pire krumpira ispecite komadiće bundeve, propasirajte je, pa poslužite.

Ne morate bacati bundevine koštice. Očistite ih od ‘mesa’ pa ostavite na papiru da se posuše, a onda ih i lagano tostirajte u tavi. Imate verziju zdravog čipsa!

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.