Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
JESENSKI GASTRONOMSKI UŽITAK: Napravite delicije od tikve
Tikvin 'mesnati' plod bogat je vitaminima i mineralima, a može se pripremati na brojne načine.
Jedna od najštedljivijih jesenskik namirnica je tikva. Doslovno je možete pojesti cijelu, uključujući i njene koštice. Tikvin ‘mesnati’ plod bogat je vitaminima i mineralima, a može se pripremati na brojne načine. Evo tri odlične ideje!
U duboko ulju umjesto prženih krumpirića ispržite komade bundeve. Za ovu gastonomsku vratolomiju upotrijebite tvrđi dio bučinog mesa uz samu koru bundeve.
Osim toga, umjesto pire krumpira ispecite komadiće bundeve, propasirajte je, pa poslužite.
Ne morate bacati bundevine koštice. Očistite ih od ‘mesa’ pa ostavite na papiru da se posuše, a onda ih i lagano tostirajte u tavi. Imate verziju zdravog čipsa!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava