themerlinmenu.blogspot.com

Jesenske delicije: Debeljuškasti krumpiri s brokulom, govedinom i Cheddar sirom

Autor: P.R.

Krumpiri napunjen mješavinom govedine, brokula, vrhnja za kuhanje i Cheddar sira zadovoljit će i najzahtjevnija nepca, a gurmansku poslasticu napravit će i oni sa skromnijim kulinarskim umijećem.

Krumpiri su jedna od najosnovnijih i najizdašnijih namirnica koja dobro podnosi svakojake kombanacije. Portal Lifescript donosi jednu od mnogih gdje krumpir oblači pravo carsko ruho. Napunjen mješavinom komadića govedine, brokula, vrhnja za kuhanje i Cheddar sira zadovoljit će i najzahtjevnija nepca.

Porcije : 4

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Sastojci:


Punjeni krumpiri

4 srednja krumpira

20 dkg mljevene govedine

1 šalica fino isjeckanih cvjetova brokule

1 šalica vode

1 šalica nemasnog Cheddar sira podijeljenog na listiće

½ šalice nemasnog vrhnja za kuhanje

½ čajne žlice soli

¼ čajne žlice svježe mljevenog papra

3 mlada luka izrezana na komadiće

Priprema:

1. Na mjestima izbušite krumpir s vilicom, a zatim ga kuhajte 20 minuta dok ne omekša.

Dubljenje krumpira

2. U međuvremenu, u veliku tavu stavite meso i popržite ga na umjerenoj vatri često ga okrečući tri minute. Zatim ga premjestite u veliku zdjelu. Pojačajte vatru na najjače i u tavu u kojoj ste prethodno obradili meso dodajte brokule, vodu, a zatim poklopite i lagano kuhajte četiri do pet minuta. Posušite brokule i dodajte ih mesu.

3. Pažljivo odrežite trećinu krupmira na vrhu, a ostatke možete sačuvati za drugo jelo. Izdubite untrašnjost krumpira i ostatke stavite u srednju zdjelu. Košarice od krumpira stavite u posudu za pečenje. U ostatke krumpira koji su vam ostali nakon dubljenja dodajte pola šalice Cheddara, vrhnja za kuhanje, sol i papar, a zatim promješajte s vilicom ili gnječilicom za krumpir. Dodajte mladi luk i izdubljeni dio krumpira brokuli i mesu te pomješajte.

4. Ravnomjerno podjelite nastalu smjesu u košarice od krumpira, a na vrh stavite preostali Cheddar. Zapecite ili stavite u mikrovalnu pećnicu dvije do četiri minute dok se nadjev ne zagrije i sir na vrhu rastopi.

Dobar tek!

Autor:P.R.
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.