Jeftini talijanski šampanjac ‘pomeo’ francusku konkurenciju

Autor: D.G.

Talijanska proizvodnja šampanjca će premašiti francusku proizvodnju u ovom sektoru za 10 milijuna boca. Tajna je u tome što je talijanski šampanjac jeftiniji pa ima bolju prođu na tržištu.

Ovogodišnja talijanska proizvodnja pjenušavih vina, uglavnom spumentea i prošeka, dostići će 380 milijuna boca, što će premašiti francusku proizvodnju u ovom sektoru za 10 milijuna boca, poručuje udruženje ‘Asoenologi’.

Naravno, po vrijednosti će francuska proizvodnja šampanjskih vina i dalje biti daleko ispred talijanske, naglašava Giuseppe Martelli, generalni direktor spomenutog udruženja, a prenosi Reuters.

Cijena spumantea srednje kvalitete je 8,5 do 18 eura. Samo najkvalitetnija talijanska pjenušava vina dostižu cijenu od 45 eura za bocu, što je dvostruko jeftinije od francuskog šampanjca. Faktor cijene je u razdoblju krize prednost na strani talijanskih u odnosu na francuske proizvođače, prenose agencije.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.