Foto: Pixabay

Izbjegavajte ovu grešku kod pripremanja kajgane! ‘Pa tko to uopće radi u Hrvatskoj?!’ Uzmite radije OVU NAMIRNICU!

Autor: D.D.

Jaja su mnogima omiljena namirnica. Tvrdo kuhana, mekano kuhana, jaje na oko ili kajgana… često se ne možemo odlučiti u kojem izdanju su nam najdraža.

No, bez obzira na način njihove pripreme, ponekad radimo greške koje nam onda uništavaju cjelokupni doživljaj uživanja u ovoj namirnici.

Jedna od njih je dodavanje mlijeka u kajganu, piše britanski Mirror.

Prema anketi provedenoj na društvenim mrežama portala Buzzfeed, 60 posto ljudi u kajganu dodaje mlijeko.

Kažu kako na taj način postižu “kremastu teksturu”, ali zapravo je suprotno. Naime, mlijeko mijenja okus jaja i čini ih razvodnjenim i gumenim.

Kad smo upitali nekoliko hrvatskih domaćica dodaju li one mlijeko u kajganu, začuđeno su nam odgovorile: ‘Pa tko to radi u Hrvatskoj? To rade možda Britanci i Amerikanci, ali mi ovdje ne!’

Ipak, ukoliko i vi ulijevate mlijeko u kajganu jer želite da bude savršenog okusa, poslušajte savjet kojeg vam daje britanski kuhar Dan Joines.

Umjesto dodavanja mlijeka, chef Joines u kajganu dodaje maslac.

Prvo zagrije maslac na vrućoj tavi, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodaje jaja. Kajganu ostavi na srednjoj ili slaboj vatri, dok lagano kuhačom miješa i preklapa jaja, što rezultira kremastom i ukusnom kajganom, napravljenom u samo nekoliko minuta.

BAKIN RECEPT: Ovo je tajna najjednostavnijeg i najukusnijeg kolača! Zapišite jednom zauvijek!

Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.