Pinterest

Idealno kad vam dođu gosti: Sočna i kremasta voćna rolada

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ovaj desert brzo se spravlja, a jako je sočan i kremast!

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 žlica brašna
  • 8 žlica šećera
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 2 žlice ulja
  • 2 banane
  • 100 g smrznutih jagoda
  • 100 g smrznutih malina
  • 100 g smrznutih kupina
  • 100 g smrznutih višanja

Sastojci za glazuru:

  • 100 g crne čokolade
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 30 g bijele čokolade za posipanje

Priprema:

Odledite i ocijedite smrznuto voće, a višnje očistite od koštica. Ogulite banane i nasijecite ih na kolutove. Poprskajte ih limunovim sokom da ne pocrne.

Umutite bjelanjke, postupno dodajući šećer. Zatim dodajte žumanjke pa sve zajedno dobro umutite. U umućena jaja dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo te na kraju ulijte ulje.

Smjesu ulijte u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta na 180 stupnjeva.

Pečenu koru prevrnite na pladanj, maknite papir i polako je umotajte u roladu.

Roladu ostavite da se ohladi.

Ohlađenu roladu otvorite i po njoj poredajte voće. Najprije po cijeloj roladi rasporedite jednu bananu, pa polovicu crvenog voća, drugu bananu i završite ostatkom crvenog voća.

Napunjenu koru ponovno lagano umotajte u roladu tako da se voće ne vidi. Otopite čokoladu s tri žlice kiseloga vrhnja, neprestano miješajući dok se ne dobije glatka masa.

Malo ohladite i ravnomjerno nanesite masu na roladu.

Odozgo naribajte bijelu čokoladu ili orahe, što već volite.

Ostavite roladu da se ohladi, a potom je isijecite na kolutiće.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.