Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Idealan subotnji ručak – slane palačinke
Prije šetnje gradom na ugodnim proljetnim temperaturama dok vas sunce obasjava, važno je i dobro se najesti. Napravite lagan i ukusan ručak
Od dva do tri jaja umutite palačinke, te dodajte 200 grama glatkog brašna, 400 ml mlijeka i prstohvata soli. Šećer ili koricu limuna ovoga puta nemojte dodavati.
Nadjev:
200 g šunke/salame
200 g tvrdog sira po želji
origano
nekoliko žlica pasirane rajčice ili pelata (po želji)
Priprema
Pečene palačinke punite naribanim sirom i šunkom te začinite. Donji i gornji kraj svake palačinke savinite prema unutra kako nadjev ne bi curio van.
Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je maslacem pa u nju posložite palačinke. Prelijte ih jednim malim vrhnjem za kuhanje i ako vam je ostalo naribanog sira, posipajte ga po palačinkama. Pecite 10 – 15 minuta na 200 stupnjeva i vaš je ručak/večera spreman!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava