fbpx
Shutterstock

IDEALAN RUČAK ZA VIKEND: Pržene tikvice sa sirom iz pećnice gotove su za dvadeset minuta!

Autor: Zlatko Govedić

Uz ovaj lagani obrok odlično se slaže salata od rajčice i luka.

Sastojci:

300 g tikvica
2 struka celera
1 glavica luka
2 žlice maslinova ulja
5 jaja
150 g naribana sira (npr. Gauda)
2 žlice mlijeka
3 žlice brašna
1 žličica peršina
1 žlica maslaca
sol
papar

Priprema:

Operite tikvice i celer, oljuštite ih, operite i sitno isjeckajte. Očistite luk pa i njega isjeckajte.

Potom zagrijte maslinovo ulje i na njemu prodinstajte luk, celer i tikvicu. Začinite solju i paprom. Dinstajte povrće ne duže od 5 minuta.

Jaja, mlijeko, brašno, peršin i 50 g naribana sira umutite mikserom. Začinite solju i paprom. Zatim dodajte dinstano povrće. Zagrijte maslac, dodajte masu od jaja i povrća, poklopite i dinstajte na laganoj vatri oko 15 minuta.

Potom cijelu masu stavite na pleh obložen masnim papirom. Pospite preostalim sirom i zapecite u rerni ispod rešetke oko 2 minute, tj. dok se sav sir ne rastopi.




Ispečenu masu isijecite na komade, nalik na pizzu, i servirajte na tanjurima.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.