Pixabay

IDEALAN DESERT ZA HLADNE ZIMSKE DANE! Pripremite ovaj ukusni kolač od suhog voća i čaja

Autor: Mateja Krvarić/Franck

Hladi zimski dani idealni su za pripremu kolača. Mi vam za danas predlažemo ovaj ukusni kolač koji savršeno spaja suho voće i crni čaj.

Sastojci

  • 3 vrećice Franck crnog čaja
  • 300g vode
  • 100g zlatnih grožđica
  • 100g grožđica
  • 100g suhih brusnica
  • 80g suhih marelica
  • 50g viskija ili konjaka
  • korica naranče
  • korica limuna

za biskvit

  • 250g brašna
  • 100g smeđeg šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • pola žličice sode
  • prstohvat soli
  • 60g maslaca sobne temperature
  • 2 jaja
  • 1 žličica mješavine začina za medenjake
  • korica naranče
  • korica limuna

Priprema

Skuhajte čaj prema uputama na pakiranju.

U zdjelu stavite sve sastojke, suhe marelice narežite na sitno i prelijte čajem. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji nekoliko sati ili preko noći.

Suho voće će upiti skoro svu tekućinu.

Priprema biskvita

Zagrijte pećnicu na 180˚C.

Pripremite kalup za kruh zapremnine 1kg (23cm), obložite ga papirom za pečenje i premažite maslacem.

Miksajte maslac sobne temperature sa šećerom dok ne postane kremast. Dodajte jedno po jedno jaje, između miksajte. Dodajte koricu naranče i limuna.

U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i začine.

U suhe sastojke dodajte ocijeđeno suho voće. Promiješajte da se posve obloži i ručno umiješajte u smjesu jaja i maslaca.

Dodajte 2-3 žlice tekućine koja je ostala od suhog voća. Smjesa koju dobijte mora biti gusta.

Rasporedite tijesto u kalup i pecite 50min. Provjerite čačkalicom dali je pečeno.

Poslužite uz Franck crni čaj. Dobar tek!

Autor:Mateja Krvarić/Franck
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.