Profimedia

I tjestenina može biti zdrava! Oduševit će vas ovaj umak s kremastim ukusom

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ako volite tjesteninu, a nemate mnogo vremena za spremanje ručka, ovaj recept će vam dobro poslužiti! Ovaj obrok sadrži i artičoke koje su bogate mineralima i vitaminima.

Sastojci:

  • 250 g tjestenine po želji
  • 250 g brokule
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 250 g gljiva
  • sol
  • papar

Sastojci za umak od artičoka:

  • 350 g artičoka
  • pola šalice vode
  • šalica maslinovog ulja
  • 10 svježih listova kadulje
  • 2 češnja češnjaka
  • pola žličice soli
  • papar
  • malo limuna

Operite brokulu, dodajte maslinovo ulje, sol i papar pa pecite 15 minuta na 250 stupnjeva.

U loncu skuhajte tjesteninu.

Dok se tjestenina ne skuha u veliku tavu stavite malo maslinova ulja, dodajte gljive, posolite, popaprite i zatim ispržite.

Potom počnite s pripremom umaka.

Srca artičoke stavite u blender, dodajte vodu, maslinovo ulje, kadulju, češnjak, sol i papar.

Blendajte dok mješavina ne postane kremasta i glatka.

Prelijte tjesteninu dobivenim umakom i poslužite toplo.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.