Foto: Depositphotos

HRANA NAŠIH BAKA: Kada se ovo jelo krčkalo u loncu, znali smo da ćemo se dobro najesti

Autor: 7dnevno

Dobri, stari i svima znani obrok ovog tjedna neka se nađe na vašem stolu.

Sastojci su dobro poznati, okus poboljšan svinjskom mašču.

A ako želite domaće krpice, imamo i za njih rješenje!

Sastojci:
kilogram kupusa
žlica svinjske masti
sol i papar
malo vode

Za krpice:
tri jaja
330 g brašna
malo soli




Priprema:
Kupus nasitno narežite, a svinjsku mast otopite te na nju dodajte narezan kupus. Kada posolite kupus, on će početi puštati vodu, a tada je na redu pirjanje.

Po potrebi podlijevajte vodom da omekša. Ako ne želite da se kupus do kraja raspadne, vrijeme pirjanja prilagodite tome. Potkraj popaprite po ukusu te dodajte skuhane i ocijeđene krpice. Njih možete kupiti u svakoj trgovini.

A ako imate volje, spravite ih sami: pomiješate jaja, žumanjke te brašno s malo soli i zamijesite glatko tijesto. Tijesto podijelite u šest kuglica koje opet treba razvaljati do debljine koju želite. Trake tako dobivenog tijesta osušite, a zatim ih složite jednu na drugu, po potrebi još malo pobrašnite i narežite na krpice. Skuhajte u posloljenoj vodi i dodajte kupusu.




Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.