
Ma kakav kupovni čips! Ovu grickalicu napravite sami kod kuće, a može vam poslužiti i kao odličan obrok!
Dobri, stari i svima znani obrok ovog tjedna neka se nađe na vašem stolu.
Sastojci su dobro poznati, okus poboljšan svinjskom mašču.
A ako želite domaće krpice, imamo i za njih rješenje!
Sastojci:
kilogram kupusa
žlica svinjske masti
sol i papar
malo vode
Za krpice:
tri jaja
330 g brašna
malo soli
Priprema:
Kupus nasitno narežite, a svinjsku mast otopite te na nju dodajte narezan kupus. Kada posolite kupus, on će početi puštati vodu, a tada je na redu pirjanje.
Po potrebi podlijevajte vodom da omekša. Ako ne želite da se kupus do kraja raspadne, vrijeme pirjanja prilagodite tome. Potkraj popaprite po ukusu te dodajte skuhane i ocijeđene krpice. Njih možete kupiti u svakoj trgovini.
A ako imate volje, spravite ih sami: pomiješate jaja, žumanjke te brašno s malo soli i zamijesite glatko tijesto. Tijesto podijelite u šest kuglica koje opet treba razvaljati do debljine koju želite. Trake tako dobivenog tijesta osušite, a zatim ih složite jednu na drugu, po potrebi još malo pobrašnite i narežite na krpice. Skuhajte u posloljenoj vodi i dodajte kupusu.
Ma kakav kupovni čips! Ovu grickalicu napravite sami kod kuće, a može vam poslužiti i kao odličan obrok!
Juha koju ili obožavate ili ne možete smisliti! Ako je radite po ovom receptu, nema tko ju neće zavoljeti!
Razbijte monotoniju pripremanja piletine! Ova hrskava varijanta mogla bi vam postati nova strast!
SARMA IZ PEĆNICE! OVO JOŠ NISTE VIDJELI! Prejednostavno je: ‘Ova sarma se ne treba baš ništa paziti, sve odradi pećnica’