Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Hitno vam treba nešto slatko? Donosimo recept za čokoladnu tortu od samo dva sastojka!
Otkrivamo vam i super trik: smjesu malo posolite prije pečenja, to će zaista istaknuti okus čokolade. Kolač možete poslužiti sa slatkim vrhnjem ili džemom od brusnice.
Donosimo vam super jednostavan recept za preukusnu tortu od čokolade koja će zadovoljiti nepca pravih čokoljubaca.
Bilo da vam prijatelji dolaze u goste ili vas je samo uhvatila želja za slatkim, ova slastica je pravo rješenje: brzo je gotova, sastojke imate ili ih možete lako nabaviti, a ne možete se izvući iz ovoga opravdanjem da je komplicirano za napraviti.
Trebaju vam četiri veća jaja i tegla nutelle od 250 g. Dobro ste pročitali, to je zaista sve što vam treba!
Prvo obložite okrugli kalup promjera 25 cm (više-manje) papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180°C. Drugi je korak najvažniji i nipošto ga nemojte preskočiti: tucite jaja mikserom dok ne utrostruče volumen, bit će vam potrebno između 5 i 10 minuta.
Nutellu zagrijte u mikrovalnoj ili pećnici; ne zaboravite skinuti plastični čep! Nakon toga polako Nutellu ulijte u jaja i dalje miješajući mikserom. Tucite još pola minute, ugasite mikser i po potrebi još ručno izmiješajte smjesu tako da bude ravnomjerna.
Smjesu ulijte u kalup pecite od 20 do 25 min pa prije posluživanja pustite da se potpuno ohladi.
Otkrivamo vam i super trik, smjesu malo posolite prije pečenja, to će zaista istaknuti okus čokolade. Kolač možete poslužiti sa slatkim vrhnjem ili džemom od brusnice.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava