
Juha koju ili obožavate ili ne možete smisliti! Ako je radite po ovom receptu, nema tko ju neće zavoljeti!
Izrazito sočan kolač od ananasa posebno nam odgovara u ove vruće ljetne dane, posebno ako se imate potrebu hitno rashladiti!
Obavezno morate napraviti ovaj divan i izrazito osvježavajuć kolač koji je uz to jako jednostavan za pripremu!
Sastojci:
Biskvit:
4 jaja
1 čaša šećera
1 čaša brašna
1 čaša ulja
1/2 čaše mlijeka
1 prašak za pecivo
1 korica limuna
3 žlice tople vode
Krema:
1/2 litre mlijeka
4 žutanjka
20 dkg šećera
2 žlice brašna
1 vanilin šećer
2 dcl vrhnja za šlag
1 konzerva sjeckanog ananasa
Priprema:
Sastojke za biskvit izmiksajte, a na samom kraju žlicom umiješajte toplu vodu i odmah izlijjte u nauljeni i pobrašnjeni lim za pečenje.
Stavimte peći na 175 stupnjeva 20-ak minuta. Kad je gotov, malo ga navlažimo uzmite sok od kompota ananasa i potom sve ostavite da se ohladi.
Žutanjke, šećer i brašno izmiksajte i ukuhajte u mlijeko. Kuhajte par minuta stalno miješajući. Kad se krema zgusnula, maknite ju s vatre, umiješajte vanilin šećer i pustite da se potpuno ohladi.
Vrhnje za šlag izmiksajte i umiješajte u ohlađenu kremu zajedno sa ocijeđenim komadićima ananasa.
Kremu premažite preko biskvita i gotovi kolač stavite u hladnjak, najbolje par sati da se krema stisne.
Za kraj, kolač možete ukrasiti preprženim listićima badema.
NAJBOLJI KREMASTI SLADOLED NA SVIJETU: Zakonom reguliran, talijanski gelato možete napraviti i vi!
Juha koju ili obožavate ili ne možete smisliti! Ako je radite po ovom receptu, nema tko ju neće zavoljeti!
Razbijte monotoniju pripremanja piletine! Ova hrskava varijanta mogla bi vam postati nova strast!
SARMA IZ PEĆNICE! OVO JOŠ NISTE VIDJELI! Prejednostavno je: ‘Ova sarma se ne treba baš ništa paziti, sve odradi pećnica’
Omiljeni kolač svih generacija! Kremaste kocke od kojih se nećete moći odvojiti!