Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
FOTO: Počastite se slasnim pečenim jajima u posteljicama od kruha
Recept pečenih jaja u 'zdjelicama' od kruha omogućuje i da pravite vlastite varijacije pa slobodno možete upotrijebiti sir po izboru (parmezan, gaudu, gruyere, gorgonzolu, fetu..) i začinsko bilje (origano, vlasac ...).
Zapravo je zanimljivo kako od jednostavnih i lako dostupnih namirnica poput jaja, kruha i sira možemo dobiti nebrojeno kulinarskih varijacija. Što je još zanimljivije, prilagodljive su za svačiji džep, a u ovom slučaju i za gotovo svačije kulinarsko umijeće. Dakle, pripremite okrugla peciva (kajzerice ili koje god vam okruglo pecivo drago), jaja, sir i začinsko bilje. Količinu određujete sami, ovisno o situaciji možete lako napraviti dva, deset ili 100 komada. Također, recept pečenih jaja u zdjelicama od kruha omogućuje i da odvagnete vlastite varijacije pa slobodno možete upotrijebiti sir po izboru (parmezan, gaudu, gruyere, gorgonzolu, fetu…) i začinsko bilje (origano, vlasac …).
Recept: Ljubavnom tortom proslavite Valentinovo
Jesenske delicije: Debeljuškasti krumpiri s brokulom, govedinom i Cheddar sirom
‘Krvavi mozak’ za svakog pravog domaćina
Počnimo:
1. Odstranite vrh pojedinog peciva i pažljivo uklonite unutrašnjost preostalog dijela dok ne dobijete dovoljno veliku udubinu u koju će stati jedno jaje.
2. U svaku ‘posteljicu’ od kruha stavite jedno jaje, vrhove peciva sačuvajte.
3. Vrh posteljica s jajcima posipajte s malo vrhnja (može i mileram), začinite sa solju, paprom, začinskim biljem i parmezanom. Pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta dok jaja ne budu pečena. Za to vrijeme na pleh za pečenje poslažite preostale vrhove peciva te ih kratko zapecite dok ne dobiju zlatno – smeđu boju. Pustite ih da odstoje pet minuta.
4. Stavite kapice od peciva na zdjelice s jajima i poslužite toplo. Jedite s vilicom i nožem. Dobar tek!
Izvor: Noble Pig
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava