Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
Evo kako se radi prava talijanska panna cotta! Napravit ćete savšen desert, bolji nego u slastičarnici!
Panna cotta je talijanska slastica koja je nastala u sjevernoj pokrajini Pijemontu i brzo se proširila cijelim Apeninskim poluotokom, a ubrzo je osvojila cijeli svijet. Od sada ju i vi možete napraviti kod kuće.
Sastojci:
- 6 listića želatine
- 100 ml mlijeka
- 80 g šećera
- 600 ml slatkog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 šalica zaleđenih malina (ili drugog voća po želji)
- 1/2 čaše šećera
- 1 žlica vode
Priprema:
Stavite listiće želatine u posudu s hladnom vodom i potopite na nekoliko minuta.
Ulijte mlijeko i vrhnje u lonac pa dodajte šećer i ekstrakt vanilije.
Stavite lonac na vatru i zagrijavajte uz neprestano miješanje. Prije no što provri, sklonite sa štednjaka.
Izvadite želatinu iz vode, procijedite je pa dodajte u skuhanu mješavinu te umiješajte dok se skroz ne rastopi.
Prelijte smjesu u čaše pa stavite u hladnjak da se stegne. Kada je desert čvrst, možete ga prevrnuti iz posude izravno na tanjur. Ako ga ne možete izvaditi, nakratko potopite posudu u toplu vodu.
Za preljev od maline stavite ih u blender i usitnite. Procijedite masu pa joj dodajte šećer i žlicu vode. Stavite da se kuha na srednjoj temperaturi. Kada provri, miješajte dok se šećer ne rastopi pa sklonite s vatre. Ohladite i prelijte preko kolača.
U slast!
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle