SpringBurger

EKSKLUZIVAN RECEPT! Od sada i vi možete napraviti burger za kojim je poludio cijeli svijet!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Istražujući nove, zdravije alternative mesu i mesnim proizvodima, američka tvrtka “Beyond Meat” došla je do proteina graška i od njega napravila “biljni burger”. Dodali su ciklu da mu da crvenu boju, a tako su dobili i na sočnosti. Svi kažu da se po okusu ne razlikuje od junećeg burgera. Ovaj proizvod ne sadrži soju ni gluten, tako da ga svi mogu jesti.

Evo kako ćete sami napraviti ukusan proljetni Beyond burger i oduševiti sve koji ga kušaju.

Sastojci:

  • 4 “Beyond Burger” pljeskavice (2 pakovanja)
  • rikola
  • karameliziran luk (recept ispod)
  • 4 kriške dimljenog sira Gauda
  • 4 kruščića ciabatte
  • namaz od češnjaka (recept ispod)

Karamelizirani luk

  • 1 žlica (veganskog) maslaca
  • 1 veliki luk
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica balzamskog octa
  • 2 mljevena češnja češnjaka
  • 2 žličice svježe majčine dušice

Priprema:

Na srednjoj temperaturi otopite maslac u tavi s debelim dnom od nehrđajućeg čelika ili željeza. Dodajte isjeckani luk i kuhajte 10 minuta da omekša. Dodajte prstohvat soli i šećera, a zatim smanjite temperaturu i nastavite kuhati luk od 30 minuta do jednog sata, dok ne dobije svijetlosmeđu boju, tj. dok se ne karamelizira. Miješajte dovoljno često, tako da ne zagori, ali ne toliko da ne bude previše taman. Na kraju dodajte balzamski ocat, majčinu dušicu i češnjak. Kuhajte još 3 minute i stavite ga sa strane.

Namaz od češnjaka

  • 2/3 šalice (veganske) majoneze
  • 2 žličice mljevenog češnjaka
  • 1 žličica soka od limuna
  • pola žličice morske soli
  • 2-3 žlice vode (za razrjeđivanje)

Priprema:

U blender stavite majonezu, češnjak, sok od limuna i morsku sol te blendajte dok ne postane glatko. Sastružite sa strane, a zatim dodajte onoliko vode koliko je potrebno. Blendajte i ponovite postupak dok ne postignete željenu gustoću. Stavite u hladnjak u hermetički zatvorenoj posudi sve dok ne bude vrijeme za uporabu. Namaz od češnjaka u hladnjaku će trajati do tjedan dana.

Na kraju sve sastojke poredajte u ciabattu, gornji dio kruha premažite namazom i poslužite toplo.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.