Flickr

Dosta vam je slušati kako je nečija sarma bolja od vaše? Donosimo sve tajne ovog omiljenog nam jela!

Autor: Dnevno

Sarma je savršeno zimsko jelo. Ako volite sarmu koja miriše po suhom mesu, sočno meso unutar sarme, umak na kojem masnoća pliva i žešćeg okusa, trebate poštivati određena pravila.

Donosimo male tajne velikih majstora –  tajne koje čuvaju bake, mame, susjede, kao zmija noge.

Za uspješnu sarmu jako je važna kvaliteta kiselog zelja. Odaberite velike glavice, jer od njih ispadnu lijepe sarme. Možete malo oprati listove kupusa ako želite da kiselina kupusa bude manja , a ne perite ih ako želite osjetiti jaču kiselinu kupusa. Ako pri kuhanju osjetite da je malo više kisela, u sarmu je lako naknadno dodati vode.

Izaberite slaninu koja ima više bijelog dijela takozvani “špek sapunar”. Za sarmu je važno da meso bude masnije jer je time sarma ukusnija. Zato se i dodaju 2 žlice domaće masti. U slučaju da ste već dodali mljeveni špek u smjesu mesa, ne morate dodavati mast.

Davno su već uklonjene predrasude da životinjske masnoće nisu zdrave. To je izuzetno vrijedna i zdrava namirnica, potrebna zdravom organizmu, a pogotovo zimi. Dakle, ne štedite na slanini i masti, kiselina kupusa to sve neutralizira i zato sarma i je tako savršeno jelo!

Jedna od tajni je također da luk i češnjak najprije treba malo popržiti, dodati narezane slanine i na kraju paprike (slatku i tucanu, ljutu). Time postižete da se okusi bolje sjedine. Nije potrebno stavljati nikakvo jaje za povezivanje.

Nakon što primjenite ove savjete, vaša sarma postat će ona o kojoj će svi pričati kao najboljoj koju su ikad jeli!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.